POV, PVV, CDA en LZ voorstander van inloopspreekuur stadhuis

Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid, de PVV, Lokaal Zaans en het CDA willen dat er op het gemeentehuis een inloopspreekuur wordt ingevoerd waar mensen terechtkunnen die niet digitaal vaardig zijn of om een andere reden graag zonder afspraak vooraf persoonlijk contact willen leggen.

De de dienstverlening steeds verder verschuift nar digitaal is die in de open van de vier fracties niet langer optimaal en worden vooral ouderen, laaggeletterden en inwoners met een visuele beperking daar de dupe van. Voor het is digitaal afspraken maken lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Er moet daarom een apart loket voor vrije inloopuren komen als extra dienstverlening aan deze kwetsbare groep burgers.

Geen mensen wegsturen

De fracties realiseren zich dat het op de inloopspreekuren geen storm zal lopen, maar nu komt het voor dat burgers zonder afspraak naar het gemeentehuis komen om vervolgens weggestuurd te worden en dat kan ook niet de bedoeling zijn. Het moet daarom op een vaste tijd mogelijk worden om onaangekondigd het stadhuis binnen te wandelen met een vraag of een verzoek en daarmee geholpen te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen