Vijf fracties vragen onderzoek naar taxistandplaats busstation

Foto: Google Street View

Vijf fracties dienen op 3 september een motie in om te bewerkstelligen dat onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheid om tenminste één taxistandplaats te maken onder het gemeentehuis, zodat reizigers gemakkelijk het openbaar vervoer kunnen bereiken en worden opgehaald of afgezet.

De taxistandplaats bij het station in Zaandam ligt aan de overkant van de Provincialeweg en taxi’s mogen geen klanten afzetten of oppikken bij de bushalte onder het stadhuis. Reizigers moeten vanaf de standplaats dus de drukke doorgaande weg oversteken en die afstand is volgens de POV, GroenLinks, de SP, Lokaal Zaans en het CDA ‘simpelweg té groot’ voor mindervaliden en ouderen.

Kortste route

Mensen kiezen er bovendien vaak voor om niet via de Stationsstraat, de Provincialeweg en de busbaan te lopen, maar de kortste looproute te nemen: dwars over de Provincialeweg, zonder stoplichten of zebrapaden. Om aan die onveilige praktijk een einde te maken vragen de vijf partijen het college om het taxibeleid nog eens te heroverwegen. Wethouder Gerard Slegers liet eerder weten geen oplossing voor het probleem te zien tot 2024, als de Figaro-locatie bebouwd moet zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen