POV op de bres voor eigenaresse illegale zorgaanbouw

Foto: Pixabay / Annca

De POV trekt zich opnieuw het lot aan van de familie Van Duren Watak uit Koog aan de Zaan, nu de illegale aanbouw bij de woning van Heidy van Duren Watak (79) voor de tweede maal een molensteen is geworden. Hij moet nu echt weg – en daarmee de bewoonster die niet langer kan traplopen ook.

De aanbouw verbindt de woning met een tot slaap- en badkamer verbouwde schuur, maar is elf vierkante meter te groot in verhouding tot het perceel en er was ten onrechte door de aannemer geen vergunning voor aangevraagd. De verbouwing werd gedaan ten behoeve van de inmiddels overleden echtgenoot van de bewoonster, maar nu heeft zij er zelf profijt van. De tijdelijke vergunning die de sloop in het voorjaar van 2018 tegenhield is echter vervallen, omdat die was gekoppeld aan de mantelzorg voor Max van Duren Watak. ‘Helaas geen definitieve oplossing’ dus, constateert POV-voorman Harrie van der Laan, maar slchts ‘het plakken van pleisters’.

Rechtszaken

Die pleisters laten nu los, waarmee volgens Van der Laan ‘pijnlijk duidelijk wordt dat oplossingen zoeken aan de voorzijde van problemen niet echt een grote kwaliteit is van de gemeente Zaanstad’. ‘Terwijl overheden aansturen op het lang(er) zelfstandig wonen van ouderen en het verlenen van mantelzorg, gaat Zaanstad onverwijld door met handhaven van regels. Ten koste van alles worden inwoners van Zaanstad telkens opnieuw naar de rechtbank verwezen, ondanks afspraken in het coalitieakkoord. Het blijkt dat deze overeenkomst behoorlijk aan waarde aan het verliezen is,’ schrijft hij in een verzoek aan de burgemeester om in te grijpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen