Illegale zorgaanbouw zorgt opnieuw voor problemen

Foto: Pixabay

Het echtpaar Van Duren Watak uit Koog aan de Zaan dreigde in mei 2018 een illegaal gebouwde toegang tot een slaapkamer op de begane grond te moeten afbreken, waardoor de destijds 81-jarige Max van Duren Watak in een verzorgingshuis zou belanden. Nu hij is overleden heeft de gemeente opnieuw een sloopbevel gegeven, meldt het Noordhollands Dagblad.

Ruim twee jaar geleden werd het probleem opgelost met een tijdelijke vergunning voor de extra gelijkvloerse kamer met sanitair, die er kwam omdat de aannemer geblunderd had met het niet aanvragen van een omgevingsvergunning. Twee buren maakten daar in 2018  bezwaar tegen, waarna de gemeente in actie kwam. Volgens het artikel in het NHD kan de 79-jarige bewoonster van het huis in de Krokusstraat echter inmidels zelf ook de trap niet meer op en zal ze moeten verhuizen als de vijf jaar oude aanbouw die de slaapkamer in een verbouwde schuur met de woning verbindt moet verdwijnen.

Gekoppeld aan mantelzorg

De tijdelijke vergunning was gekoppeld aan de mantelzorg voor Max van Duren Watak, die zijn vrouw en in dezelfde straat wonende dochter Marcia verleenden. De juridische procedures die werden gevoerd om de sloop na diens dood te voorkomen hebben geen succes gehad. De aanbouw elf vierkante meter kleiner maken zou de enige optie zijn om een permanente vergunning te krijgen, maar dan zou een rolstoel er niet langer doorheen kunnen. Twee jaar geleden werd een petitie gestart om te voorkomen dat dit zou gebeuren; nu dreigt het alsnog realiteit te worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen