Noord-Holland voor Belgen nu een risicogebied

Foto: Google Street View

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Noord- en Zuid Holland en Zeeland aangewezen als risicogebieden voor het oplopen van een coronabesmetting. Belgen die toch in de kustprovincies op vakantie gaan wordt aangeraden om bij thuiskomst in quarantaine te gaan en om zich te laten testen.

Ook regio’s in onder andere Frankrijk, Spanje, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk zijn in de ogen van onze zuiderburen inmiddels dermate risicovol dat ze bij voorkeur gemeden moeten worden. Andersom heeft Nederland vorige week al de provincie Antwerpen van geel naar oranje laten verkleuren. In Nederland steeg gisteren het aantal bevestigde coronabesmettingen voor de vierde dag op rij met meer dan 300. De afgelopen week steeg het aantal bekende coronagevallen met 2152. De afgelopen twee weken kwamen er in Zaanstad 25 nieuwe gevallen bij, ofwel zestien zieken per 100.000 inwoners. Er zijn hier nu 488 besmettingen bevestigd.

Meer ziekenhuisopnames in België

Ook in België stijgt het aantal nieuwe besmettingen. Tussen 24 tot en 31 juli ging het om gemiddeld zo’n 490 gevallen per dag, een stijging met 68 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames kent een duidelijke stijging, aldus het gezondheidsinstituut Sciensano gisteren. Er werden gemiddeld 24 coronapatiënten per dag met opgenomen. In Nederland is het aantal patiënten nog stabiel laag. Eind maart waren dat er bijna 4000; inmiddels al ruim een maand minder dan 100.  Gistermiddag lagen 21 mensen op de Intensive Care en 70 op een verpleegafdeling.

De Belgische reisadviezen.

Vakantieverkeer lijkt een negatieve uitwerking te hebben op het indammen van het vrus. Zo is het aantal besmette passagiers op Eindhoven Airport de afgelopen twee weken bijna verviervoudigd. Sinds begin juni zijn daar 26 passagiers met corona aangekomen, verspreid over 21 vluchten. Twee weken geleden ging het nog om zeven passagiers die het virus onder de leden hadden. Met welke vluchten de besmette mensen het land binnenkwamen is niet bekendgemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen