Reddingsbrigades even druk tijdens corona als vorig jaar

Foto: Pixnio / CC0

De Reddingsbrigade Nederland heeft vanwege het mooie weer een ‘druk weekend’ achter de rug. Alleen al op vrijdag moest meer dan 300 keer in actie worden gekomen langs de kust en in binnenwateren. Zeker 33 mensen verkeerden daarbij in een levensbedreigende situatie, aldus een woordvoerder.

‘De dagaantallen qua inzet komen in de buurt van de records die we vorig jaar hadden tijdens de hittegolf. Gelukkig was het zaterdag een stuk rustiger omdat het weer toen minder was. Maar ook zondag hadden we onze handen weer meer dan vol,’ aldus de zegsman. Een aantal reddingsbrigades komt vandaag pas met hun inzetcijfers. De koepelorganisatie waarbij 157 reddingsbrigades zijn aangesloten gaat ook de komende dagen mensen wijzen op de gevaren van zwemmen in zee en binnenwateren. Vanaf woensdag wordt er een hittegolf voorspeld en dat betekent weer alle hens aan dek, zeker nu vanwege corona veel Nederlanders deze zomer in eigen land blijven.

Bron: Weer Online

Muistromen

Veel zwemmers aan de kust komen in problemen door de sterke stroming en muien: onderbrekingen in zandbanken die bij laagwater te herkennen zijn aan geulen of stroomgaten. In muien is de stroming sterk en deze trekt altijd richting open zee. Mensen kunnen daardoor worden meegezogen en verdrinken. Zaterdag overkwam dat een man die probeerde drie kinderen uit zee te redden nabij Julianadorp. Hij spoelde uren later aan en reanimatie mocht niet meer baten. De kinderen bleven uiteindelijk ongedeerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen