Onze leefwereld na corona: ideeënwedstrijd per video

Foto: Needpix / CC0

Platform aan de Zaan nodigt inwoners uit om video’s te maken ‘met een goed idee over de Zaanse samenleving na corona’. Die worden op 7 september gepresenteerd in De Fabriek in Zaandam.

De inzenders met de beste of ludiekste filmpjes mogen dan hun visie op het podium komen toelichten. De publiekslieveling krijgt bovendien de kans om  later in het jaar een eigen Platform-avond realiseren. Platform aan de Zaan geeft een aantal voorzetjes voor mogelijk onderwerpen: de betekenis van een anderhalvemetersamenleving in 2021 op sociaal en maatschappelijk vlak of een andere inrichting van de stad met minder kantoren. Wie een geweldig idee heeft voor de stad van morgen kan dat visualiseren in een video van maximaal één minuut waarin het idee wordt uitgelegd en waardoor duidelijk moet worden dat het plan thuishoort tussen de beste inzenders.

Hele maand de tijd

De filmpjes moeten voor 31 augustus worden gemaild naar [email protected] via WeTransfer of met een YouTube-link. Platform aan de Zaan selecteert per thema de vijf beste, creatieve, innovatieve en concrete ideeë en de inzenders daarvan krijgen een uitnodiging om het idee te komen toelichten tijdens de pitchwedstrijd op 7 september. Daarvoor mag een beperkt aantal supporters worden meegenomen.

Reacties