Negen appartementen in voormalige ambtswoning Zaandam

Foto: Google Street View

Er is toch een vergunning gekomen om het historische pand aan de Westzijde 134 in Zaandam te verbouwen tot negen appartementen. Het werk werd eerder op bevel van de gemeente stilgelegd wegens het ontbreken van de benodigde toestemming.

Dat gebeurde in december vorig jaar, toen vastgoedinvesteerder Amstelvest alvast zonder omgevingsvergunning begonnen was met het splitsen van het historische pand. Amstelvest kocht het pand in april dat jaar nadat de eigenaresse was overleden. Het Amsterdamse bedrijf beschrijft zichzelf als ‘een actieve speler op de vastgoedmarkt met een duidelijke focus op het ontwikkelen en beheren van vastgoed in groot Amsterdam en de Randstad’.

Voormalige ambtswoning

Het huis met trapgevel aan de Westzijde stamt uit 1715. Het gaat met een woonoppervlakte van 306 vierkante meter om een grote woning, op een perceel van 820 vierkante meter. De woning die lange tijd diende als woonhuis van de burgemeester van Zaandam werd in 1974 na de gemeentefusie door de nieuwe gemeente Zaanstad verkocht. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het splitsingsbesluit kunnen binnen zes weken na de publicatie daarvan op 28 juli een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, uw naam, adres, handtekening en de motivering.

 

 

Reacties