Proef met contactloze desinfectiezuilen op grote NS-stations

Foto: NS

De NS gaan als proef desinfectiezuilen plaatsen op de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven Centraal en Nijmegen. Wanneer de pilot succesvol is, komen er nog eens twaalf niet nader genoemde stations bij.

Het gaat om een grote zuil die vóór de incheckpoortjes komt te staan. De zuilen zijn te bedienen met een voetpedaal, zodat reizigers hem niet hoeven aan te raken met hun handen. De spoorwegmaatschappij maakte vandaag ook bekend dat met ingang van morgen ook reizigers met een beperking die assistentie nodig hebben van en naar station Haarlem Spaarnwoude kunnen reizen. Dat is fijn voor mensen die bijvoorbeeld een bezoek willen brengen aan de naast het station gelegen Ikea-vestiging. Er zijn nieuwe liften en hellingbanen geplaatst.

Haarlem Spaarnwoude is het 144-ste station waar NS reisassistentie aanbiedt.

Ook Kogerveld komt aan de beurt

Haarlem Spaarnwoude is het 144-ste station waar NS reisassistentie aanbieden. Dit jaar volgen nog 24 stations waaronder in Noord-Holland Zaandam Kogerveld, Overveen, Purmerend Overwhere, Bovenkarspel Flora en Santpoort Zuid. In 2025 moeten alle stations waar NS stoppen die voorziening hebben. Met de nieuwe liften is Haarlem Spaarnwoude het 389-ste station dat drempelvrij is. ProRail heeft volgens een bericht op de NS-website nog elf stations te gaan en dan kan iedereen zich op elk station welkom voelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen