Bloemenwinkel van Albers verdwijnt uit de J.J. Allanstraat

Foto: Google Street View

De bloemenwinkel van Albers aan de J.J. Allanstraat 335 in Westzaan is te koop gezet voor 525.000 euro. Het pand uit 1901┬ádient volgens de advertentie ‘volledig te worden gemoderniseerd,’ en dat ‘volledig’ is vermoedelijk letterlijk te nemen aangezien er geen interieurfoto’s zijn toegevoegd.

Het is echter ook mogelijk om het bestaande pand af te breken en nieuwe woningen te realiseren ‘die volledig voldoen aan alle moderne wensen en eisen,’ meldt de makelaar. ‘In een vooronderzoek is bepaald dat er een twee-onder-een-kap-woning gebouwd mag worden waarbij het perceel wordt gesplitst, maar u kunt er ook voor kiezen om een vrijstaande woning te bouwen. De tuin is gelegen op het westen en grenst aan een brede sloot, zodat u in de zomer met uw roeiboot of kano tochtjes door het veld kunt maken en ’s winters kunt u er ideaal schaatsen.’

 

 

 

De foto’s in de advertentie laten dan ook uitgebreid het mooie, ononderbroken uitzicht op het natuurgebied De Reef zien. De woning met winkel staat op een perceel van 540 vierkante meter, met twee monumentale bomen bijna op de erfgrens. Dat zijn een es en een Hollandse linde die op de gemeentelijke lijst van particuliere waardevolle bomen staan.

Reacties