Wijkoverleg Oud West vraagt BIZ om steun bij verzet tegen school

Foto: Google Earth

Het Wijkoverleg Oud West heeft de ondernemers verenigd in de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Stadshart Zaandam gevraagd om zich aan te sluiten bij het verzet tegen de bouw van een basisschool voor 200 kinderen op de Behouden Haven. Dat betekent 60 procent minder parkeerplekken en die kunnen de winkels en andere voorzieningen in de buurt niet missen, luidt de redenering.

De buurtvereniging is rond de geplande school vooral bezorgd over veiligheidsaspecten, net als de twee Zaanse onderwijskoepels. Het bevoorraden van winkels gaat slecht samen met fietsende kinderen en voor de leerlingen is het centrum van Zaandam sowieso al een lastig gebied. Maar de bewoners willen ook de winkels en horeca op de Westzijde houden, omdat die mede zorgen voor een goed woon- en leefklimaat. Als er op de Behouden Haven te veel parkeerplaatsen wegvallen dan is de vrees dat klanten hun heil elders gaan zoeken en komen de ondernemers in het gedrang.

Het Wijkoverleg roept de BIZ daarom op om, wanneer deze zorgen daar gedeeld worden, eveneens bij de gemeente aan de bel te trekken om de parkeergelegenheid die er nu op de Behouden Haven is niet te verminderen. Dat het plein een make-over krijgt is zeer naar de zin van de bewoners. Maar dan wel zonder school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen