Coassistenten weer aan het werk in Zaans Medisch Centrum

Foto: Google Street View

Vandaag zijn in het Zaans Medisch Centrum de coassistenten weer begonnen met hun coschappen. Coassistenten zijn studenten die in opleiding zijn tot arts.

‘Het is mogelijk dat u bij uw afspraak eerst gezien wordt door een coassistent. De coassistent bespreekt de bevindingen altijd met de medisch specialist. Daarna spreekt u met uw medisch specialist die de bevindingen controleert en met u de diagnose en eventuele vervolgstappen doorneemt,’ schrijft het ZMC vandaag op de eigen website. ‘Het kan ook zijn dat er een coassistent aanwezig is bij uw bezoek aan de medisch specialist. Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u ons dat laten weten.’  Voor de coschappen werkt het Zaandamse ziekenhuis samen met het Amsterdam UMC locatie VUmc (interne geneeskunde en KNO) en de locatie AMC (psychiatrie, chirurgie, gynaecologie, neurologie en kindergeneeskunde).

Minder patiënten

On het Zaans Medisch Centrum worden de geldende RIVM-voorschriften in acht genomen, waardoor er minder patiënten kunnen worden gezien dan voor de coronacrisis, terwijl er wel grote achterstanden moeten worden weggewerkt omdat de reguliere zorg wekenlang op een heel laag pitje stond. Om de veilige afstand van anderhalve meter te kunnen garanderen is er echter minder ruimte in de wachtruimtes. Om die reden mag alleen wanneer dat beslist noodzakelijk is een begeleider meekomen naar het ziekenhuis: twee personen nemen immers meer plek in en dat betekent dat in de wachtruimtes dan minder patiënten tegelijk aanwezig kunnen zijn.

Indien het medisch mogelijk is worden afspraken op afstand ingepland. De behandelaar spreekt dan met de patiënt een tijdstip af om te bellen. De behandelaar kan zijn patiënten ook uitnodigen voor beeldbellen via de BeterDichtbij app. In dat geval ontvangen de laatsten hiervoor een instructiefolder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen