Smalle paden gebruiken verantwoordelijkheid fietsers zelf

Foto: Lezersfoto

Er gaat de laatste tijd nogal wat mis met fietspaden en dus willen we graag ook goed nieuws voor fietsers delen, maar lukt vandaag maar gedeeltelijk. Ook de minst coronabestendige fietspaden in de gemeente blijven zoals ze zijn – maar ze blijven wél open.

 

 

 

 

 

Een lezer trok aan de bel over ‘het zeer gevaarlijke fietspad’ vanaf de Noordervaartdijk in Krommenie richting de molen, waar onlangs nog een ernstig ongeluk gebeurd zou zijn. Het gaat om een pad dat is aangelegd met stelconplaten en dat zó smal is dat fietsers elkaar eigenlijk niet met goed fatsoen kunnen passeren. Dat is in normale tijden al problematisch, maar nu anderhalve meter afstand houden de norm is al helemaal niet aan te raden.

Andere route nemen

De gemeente laat weten het recreatieve fietspad niet te zullen afsluiten of andere maatregelen te nemen. Zaanstad kent meer van dit soort fietspaden en legt de verantwoordelijkheid om dit fietspad te kiezen of een andere route te nemen bij de gebruikers zelf neer. ‘Het fietspad ligt op een dijklichaam dus er is maar beperkt ruimte en verbreden is niet zomaar een optie. Ook gezien de kosten die daarmee gepaard gaan.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen