Fietspad en stalling bij station maandag toch weer niét open

Foto: Gemeente Zaanstad

De spooroverkapping gaat maandag toch niet officieel open voor fietsers: er blijken haarspeldbochten te zitten in De Slinger.

Het is binnen zeer korte tijd het zoveelste ongelukkige besluit dat met fietsen samenhangt. Eerst was daar de Wilhelminabrug die dermate ongelukkig ontworpen bleek te zijn dat fietsers er massaal tegen het asfalt sloegen. Die rijden nu over de rijbaan, maar de nog te openen Beatrixbrug heeft hetzelfde profiel. Die openingsdatum kan dus ook het beste met potlood in de agenda worden gezet. Toen was er de Kalverringdijk die in de weekeinden overdag dicht zou gaan voor fietsers, wat al na enkele dagen toch weer niet nodig bleek te zijn. Er nu is er dus het fietspad over de spooroverbouwig en De Slinger bij het station in Zaandam die volgens de Fietsersbond Zaanstreek niet blijkt te voldoen.

Niet alleen de opening van het fietspad wordt uitgesteld, maar ook die van de stationsstalling aan de Houtveldweg. ‘Een aantal veiligheidsexperts binnen onze gemeente en de Fietsersbond Zaanstreek maken zich zorgen over de verkeersveiligheid van de tijdelijke hellingbaan bij De Slinger. Met name over de maatregelen voor de begeleiding van fietsers zoals de verlichting, bebording en de inrichting van het wegdek. Deze zorgen nemen we serieus. We gaan goed bekijken of er nog wijzigingen moeten worden aangebracht en houden jullie hiervan op de hoogte,’ meldt de gemeente op Facebook. Die zorgen leefden echter al eerder bij de PVV, en die zei wethouder Gerard Slegers in april ook serieus te nemen. Maar kennelijk niet serieus genoeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen