Nu al zorgen over veiligheid gebruik fietspad De Slinger

Een impressie van de nieuwe fietsenstalling.
Een impressie van de nieuwe fietsenstalling.
Foto: Nunc Architecten

Het wordt nog ‘een hele uitdaging’ om (brom)fietsers ertoe te bewegen het nieuwe fietspad De Slinger veilig te gebruiken en niet aan de centrumkant in volle vaart op de verkeerde plek naar beneden te roetsen. Volgens wethouder Gerard Slegers worden er mogelijk eerst hekken geplaatst om dat te voorkomen.

Vanaf de Houtveldweg komt er in juni een tijdelijke verbinding met De Slinger, zodat het fietspad over het spoor alvast in gebruik kan worden genomen maar zonder dat er nog een logisch einde aan komt. Officieel heeft het pad een op- en afrit richting het Salm, terwijl richting de Stationsstraat maar een klein deel van de op- en afrit die daar moet komen al gerealiseerd is. PVV-fractievoorzitter en binnenstadsbewoner Peter van Haasen heeft geconstateerd dat de steile helling langs de Rabobank-toren die bedoeld is voor voetgangers daarom momenteel gebruikt wordt als oprit door brommers en scooters en als afrit door ‘heldhaftige’ fietsers. Hij vroeg daarom om maatregelen om bloedvergieten te voorkomen.

Niet bedoeld voor fietsen en brommers…

Verkeersregelaars

Slegers blijkt de zorgen van Van Haasen te delen en wil in elk geval verkeersregelaars inzetten om zowel voetgangers als fietsers op elkaars aanwezigheid te wijzen als de situatie verandert door de aansluiting aan de westkant van het spoor en de openstelling van de fietsenstalling voor rond 1400 fietsen in Westerwatering. De helling bij de bank is en blijft uitsluitend bedoeld voor voetgangers. De bouw van de spooroverbouwing en het fietspad lijken al jaren aan de gang te zijn, maar toch is er al heel wat gebeurd sinds Hegeman Bouw en Infra met de grote klus begon. Uiteindelijk zal De Slinger in 2023 helemaal klaar voor gebruik moeten zijn.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen