POV-motie van afkeuring tegen wethouder Gerard Slegers

Foto: : Provincie Noord-Holland / Royal Haskoning / DHV Architecten

Fractievoorzitter Harrie van der Laan van de Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Gerard Slegers. Hij is woedend omdat nieuwe informatie over de financiƫle situatie rond de vervanging van de Zaanbrug onder geheimhouding aan de raad is verstrekt, zodat er niet in het openbaar over gedebatteerd kan worden.

De POV is bij het doorrekenen van de cijfers in de voorjaarsnota tot de conclusie gekomen dat het bedrag dat Zaanstad daar weer extra bij moet leggen 770.000 euro is, waarmee het bedrag waarmee oorspronkelijk rekening werd gehouden nu met tien miljoen euro is opgelopen tot een slordige 30 miljoen. Daar heeft de partij onlangs twee keer technische (en dus in principe niet-openbare) vragen over gesteld, die nog niet beantwoord zijn. Van der Laan vindt dat Slegers met die extra verhoging van het budget naar de gemeenteraad had moeten komen en dat ‘niet had moeten verstoppen’ in de voorjaarsnota die vanavond door de raad besproken wordt. Wat de POV betreft wordt er sowieso in Zaanstad veel te veel geheim verklaard.

Wormerland

Wat de POV betreft doet het college er goed aan om kennis te nemen van de motie van afkeuring ‘en hierover in collegeverband indringend het gesprek te voeren om in de toekomst herhaling te voorkomen’. Hoe de zaak in Wormerland – dat net als Zaanstad een kwart van de totale kosten van de vernieuwing van de brug tussen Wormerveer en Wormer moet dragen – op de agenda komt de staan is nog onduidelijk. De zusterpartij van de POV in de buurgemeente zal daar ongetwijfeld eveneens aandringen op openheid. Ook wethouder Rob Berkhout van Wormerland kreeg al een motie van afkeuring aan de broek vanwege de informatievoorziening rond de brug.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen