Motie van afkeuring POV tegen wethouder Wormerland Rob Berkhout

Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid in Wormerland dient een motie van afkeuring in tegen wethouder Rob Berkhout, omdat die deze week heeft geweigerd geheime stukken over de Zaanbrug te delen die in Zaanstad al bij de raadsleden bekend zijn. Hij was van mening dat daar eerst een sausje couleur locale sausje overheen moest.

 

 

 

 

 

Omdat deze situatie zich al eerder ook eens afspeelde en Berkhout toen beterschap beloofde, trekt de Partij voor Ouderen en Veiligheid nu een zwaar middel uit de kast. Maar zijn opstelling is nu voor de fractie ‘volstrekt onacceptabel’, vandaar de motie en een brief op poten. Enkele maanden geleden zei Berkhout met zijn ‘collega Zaanbrug’ in Zaanstad Gerard Slegers te hebben afgesproken dat beide gemeenteraden ‘eenduidig en gelijktijdig’ op de hoogte zouden worden gebracht van geheime stukken over de vernieuwing van de brug tussen Wormerveer en Wormer, waarvan de twee gemeenten elk een kwart van de kosten betalen. Maar nu is er dus een herhaling van zetten.

Medeverantwoordelijkheid

Namens de Wormerlandse fractie schreef Jan Boer een brief waarin hij ‘wederom’ constateert dat afspraken voor Berkhout kennelijk niet zo belangrijk zijn. Dat de andere raadsfracties daar niet zo zwaar aan lijken te tillen zit de POV ook behoorlijk dwars. Sterker: Boer legt een deel van de verantwoordelijkheid voor de motie van afkeuring bij zijn zwijgende collega-raadsleden. Berkhout nam na de raadsvergadering contact op met Boer en toonde zich daardoor in de woorden van de laatste ‘een groter man dan u allen’. ‘Hij gaf ruiterlijk toe dat mijn bewering dat hij beloofd en toegezegd heeft dat informatie over de Zaanbrug eenduidig en gelijktijdig met beide gemeenteraden gedeeld zou worden klopt, maar dat hij ervoor gekozen heeft dit niet te doen.’

 

 

Reacties