Westerwatering Buurtpreventie weer op stap na coronapauze

Foto: Buurtpreventiezaanstad.nl

Een gezamenlijke inspectieronde van Westerwatering Buurtpreventie en leden van Westerkoog Buurtpreventie in de omgeving van busbrug De Binding leverde gisteravond tussen 19:30 en 20.30 uur toch weer voor verbetering vatbare situaties op.

Het was de eerste maal sinds de corona-uitbraak dat er weer een ronde werd gedaan en dat leidde vooral tot ‘vele leuke gesprekken met bewoners’, zo meldt de groep. Maar dus ook situaties die het voor kwaadwillenden wel heel gemakkelijk maken om toe te slaan. Wat de groep met name noteert zijn veel niet op slot staande fietsen, brom- en snorscooters alleen op het stuurslot en dus zonder kettingslot; ladders die voor het grijpen staan en poorten die niet met een slot afgesloten zijn.

Openbare ruimte

Maar ook in de openbare ruimte valt er veel te verbeteren, zoals defecte straatverlichting, verzakkingen van de stoepen, vanuit de tuinen overhangende begroeiing die de stoep onbegaanbaar maakt en gedumpt afval naast de ondergrondse containers. Wie een bijdrage wil leveren om daar iets tegen te doen kan zich aanmelden bij Westerwatering Buurtpreventie of bij één van de andere teams in Zaanstad. Het kost ongeveer een uur in de week.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen