Stadsdichter Ellis van Atten schreef lied voor ZaanPride

Foto: De Zaanse Regenboog

De Zaanse Regenboog, ZaanPride, Dans Hotspot Westzijde en de Zaanse Theaterschool presenteren komende zaterdag het door stadsdichter Ellis van Atten geschreven ZaanPride-lied. Daarmee wordt het toch nog een feestelijke dag op de datum waarop de eerste ZaanPride eigenlijk op de agenda stond.

Leerlingen van de theaterschool brengen lied voor de eerste maal ten gehore in een vrolijke en kleurrijke setting in Dans Hotspot Westzijde. De oorspronkelijke première uitvoering zou door het Zaanse zangkoor De Golden Pennies gebeuren in het Evean Erasmushuis, maar door het uitbreken van de coronacrisis moest ook dat deel van het programma worden geschrapt. Wethouder Rita Noordzij zal aan de Westzijde aanwezig zijn om Zaanstad als Regenbooggemeente te vertegenwoordigen. Van Atten draagt ook nog een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht op bij de première van haar lied.

Op de agenda staan daarnaast ook nog een een demonstratie Equality Dancing van Dans Hotspot Westzijde, de vlaggenactie Show Your ZaanPride, een ZaanPride live stream en een vooruitblik op de ZaanPride van volgend jaar. Wie erbij aanwezig zijn kan indien er nog plaats is een plekje reserveren bij de Dans Hotspot aan de Westzijde 71 via het telefoonnummer 06-55791305 of via [email protected].

Live Stream Out Loud & Proud

De Zaanse Regenboog roept iedereen in de Zaanstreek met een hart voor vrijheid, diversiteit en inclusie op om op 20 juni de (Zaanse) Regenboog vlag te hijsen en dit te delen op sociale media met hashtag #zaanpride. Daarnaast komt er de live stream Out Loud & Proud. Op 20 juli begint om 20:20 uur start de speciale Zoom-bijeenkomst. Dj en gastheer The Wizzard of Ozzi brengt dan muziek met als thema de Zaanse Regenboogparade. En ook daarbij zal het ZaanPride, gestoken in een bijzondere videoclip net ontbreken. De chatbox staat open om gezellig met elkaar te kletsen en om elkaar digitaal te zien.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen