Dodental door corona nu 49; 20 nieuwe besmettingen

Foto: Facebook

Er zijn in Zaanstad inmiddels 49 inwoners overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting, zo blijkt uit de laatste bestuurlijke update van de Veiligheidsregio en van de GGD Zaanstreek Waterland. In Wormerland verloren zes inwoners het leven en in Oostzaan twee.

Uit de beide laatste gemeenten kreeg het RIVM de afgelopen twee weken geen nieuwe meldingen van besmettingen; uit Zaanstad waren dat er 20. Die leidden echter niet tot een ziekenhuisopname, zo laat een vandaag geïntroduceerde kaart van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zien. Uitschieters wat het aantal nieuwe meldingen betreft zijn de vier grote steden: Utrecht (met 113 nieuwe coronapatiënten), Den Haag (180), Rotterdam (192) en Amsterdam (203). De verruimde criteria voor coronatesten en daarmee het hogere aantal testen heeft in Zaanstreek – Waterland niet geleid tot de opsporing van veel meer geïnfecteerden.

Eén procent besmettingen bij testpersonen

Van 4 tot en met 10 juni werden in de teststraat in Purmerend gemiddeld ongeveer 150 mensen per dag getest en op zon- en maandag wat minder wegens een kleiner aantal aanmeldingen in het weekeinde. Het aantal positief geteste personen is landelijk en ook in onze regio lager dan vooraf werd beraamd en ligt landelijk rond de twee en in Zaanstreek – Waterland net boven de één procent.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen