Opnieuw fietsers onderuit op nieuwe Wilhelminabrug

Foto: Gemeente Zaanstad

Fietsers blijven onderuit gaan op de nieuwe Wilhelminabrug, meldt D66-raadslid Jan de Vries vandaag. Het begon om 13:00 uur met de melding van twee valpartijen, maar vervolgens liep dat aantal al snel op tot vier. Aldus zijn bericht op Twitter.

D66 en de PVV stelden wethouder Gerard Slegers afgelopen donderdagavond vragen over de verkeersveiligheid op de brug, die pas sinds de avond voor Hemelvaartsdag in gebruik is. Met name een opstaande randen die fietsers scheiden van voetgangers en van het gemotoriseerde verkeer zijn een dingetje, net als een malle kronkel die fietsers moeten nemen als ze uit de richting van het Zaantheater komen. Slegers ging er na alle kritiek zelf een kijkje nemen en was ook niet blij met wat hij zag, maar beloofde maatregelen: de slinger er zoveel mogelijk uithalen en de verhogingen afvlakken.

Beatrixbrug

Blijft de vraag of dat voldoende zal zijn: in theorie gaat er nu nog slechts een fractie van het verkeer over de brug dat na de versoepeling van de coronamaateregelen de oversteek zal maken. Wie ooit bedacht heeft dat opstaande randen en een slinger een goed idee zijn bleef overigens in het midden. En ook hoe de naastgelegen Beatrixbrug er straks uit komt te zien: meteen goed of met opnieuw enkele gevaarlijke kinderziektes. Er liggen ook nog schriftelijke vragen van GroenLinks over de fietsveiligheid op de Wilhelminabrug.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen