Vragen bij veiligheid fietsers op nieuwe Wilhelminabrug

Foto: Gemeente Zaanstad

GroenLinks zet grote vraagtekens bij de fietsveiligheid op de splinternieuwe Wilhelminabrug naar aanleiding van een artikel op De Orkaan. Inmiddels is daar een waarschuwingsbord geplaatst en is een opstaande betonrand geel gemaakt. Maar GL betwijfelt of dat veel gaat helpen.

‘Het is nog steeds een onverwachte en vreemde bocht, die ons inziens de situatie voor fietsers aldaar gevaarlijk maakt,’ schrijft raadslid Hildr Vogelesang ter inleiding van een aantal vragen aan het college. Uit sociale media blijkt dat meerdere fietsers daar al met blauwe plekken over kunnen meepraten, na op de brug onderuit te zijn gegaan. Ook andere plekken in Zaanstad blijken gevaarlijk dan wel onduidelijk te zijn voor fietsers, zoals de Zaanse Schans met de nieuwe coronaproof verdeling van bezoekers en passanten, de Martin Luther Kingweg en de Dam.

Deskundigen

Vogelesang wil weten of de gemeentelijke fietscoördinator en de Fietsersbond betrokken zijn geweest bij dergelijke al dan niet tijdelijke weginrichtingen en verkeersoplossingen. En ook hoe het college denkt het ontstaan van dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Overigens kwam bij ons ook een vraag op: waar is op de nieuwe brug het opvallende gele vlak dat langzaam verkeer attent maakt op het bewegende deel van de oversteek?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen