Wilhelminabrug alweer aanleiding voor raadsvragen

Waarom de Wilhelminabrug niet?
Waarom de Wilhelminabrug niet?
Foto: Gemeente Zaanstad

Er komt vanavond antwoord op de vraag waarom de nieuwe – en vandaag haperende – Wilhelminabrug op de fietsstroken geen gele kleur met zwarte kruizen heeft gekregen, zoals alle overige bruggen in Zaanstad. D66 stelt het aan de orde tijdens het digitale vragenrondje voor de raad.

Raadslid Jan de Vries wil daarnaast uitleg over het gevaarlijke hoogteverschil tussen de brugvlakken voor voetgangers, fietsers en het overige verkeer en over de hoogte waarop de waarschuwingslichten ‘brug open’ aangeven. Die zijn volgens hem zo gepositioneerd dat ze nauwlijks te zien zijn. Eerder stelde ook GroenLinks al vragen over de nieuwe oeververbinding in hartje Zaandam.

https://twitter.com/LovelySinger68/status/1265961053994786817

Terrassen

Hij heeft daarnaast vragen over de openstelling van terrassen van sportverenigingen per 1 juni. De horeca mag dan weer beperkt beginnen, maar hoe zit dat met de sportclubs? Omdat voor veel verenigingen de kantine-inkomsten onmisbaar zijn om hun financiele huishouding op orde te krijgen zouden terrassen de nood momenteel nog een beetje kunnen verlichten. Het college heeft al wel gehint op die mogelijkheid, maar nog geen beleid bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen