‘Ruim baan’ voor terrassen door de hele gemeente

Straks één groot terras?
Foto: Google Street View

Het college wil iedereen met een horecavergunning de kans geven om vanaf 1 juni in de openbare ruimte activiteiten te ontplooien die geld in het laatje brengen. Dus niet alleen café- en restauranteigenaren, maar bijvoorbeeld ook sportclubs en culturele instellingen.

Dat zei wethouder Hans Krieger gisteravond naar aanleiding van het plan van de VVD om het voorbeeld van de Litouwse hoofdstad Vilnius te volgen en waar maar mogelijk ruim opgezette terrassen mogelijk te maken. De wethouder en de burgemeester blijken daarover al in gesprek te zijn met de lokale horeca en willen ‘ruim baan voor terrassen’. Krieger sprak van een tijdelijke situatie tot 1 november waarin mag worden afgeweken van de verleende vergunningen mits veiligheid en gezondheid de boventoon blijven voeren.  Het idee is om leuke, aan de horeca gerelateerde zaken zoveel mogelijk over de gemeente te spreiden.

Geen optredens

Optredens horen daar vooralsnog niet bij, omdat die te veel mensen zouden kunnen aantrekken. Dat is in strijd met de huidige regelgeving en staat haaks op de opdracht mensen zoveel mogelijk te spreiden. Nu per 1 juni in het hele land de anderhalvemeterterrassen open kunnen is er volgens Krieger in korte tijd nog veel te regelen, maar kunnen de horeca en de gemeente elkaar goed vinden. De gedoogconstructie die de ondernemers en verenigingen wat bewegingsvrijheid moet geven wordt tegen het einde van de zomer tegen het licht gehouden om de bezien wat er na 1 november mogelijk is.

Reacties