Wormerveerders pleiten voor 30 kilometer op het Zuideinde

Het Zuideinde, gezien vanuit het zuiden.
Het Zuideinde, gezien vanuit het zuiden.
Foto: Google Street View

De werkgroep Zuideinde Hoogbouwvrij pleit ervoor om een 30-kilometerzone op het Zuideinde en de Dubbelebuurt in Wormerveer. De gemeente lijkt echter niet van plan om de ‘al jaren problematische verkeersituatie Zuideinde – Dubbelebuurt- Zaanweg’ aan te pakken.

Dat is te lezen in een brief van de werkgroep aan het college. De groep die het voor elkaar kreeg dat een zeer omstreden, ‘megalomaan’ woongebouw op de hoek van de Celebesstraat en het Zuideinde van de tekentafel verdween en werd vervangen door het kleinere plan Parel van Zuid vindt het een gemiste kans. Projectontwikkelaar Bot Bouw gaat zelf zorgen voor geluidsabsorberende bestrating op het Zuideinde waar die nodig is om binnen de geldende geluidsnormen voor woningen te blijven. De werkgroep noemt dat een interessante optie voor het hele Zuideinde, op te pakken door de gemeente, maar acht een regime van 30 kilometer realistischer.

Funderingen en fietsers

Dat zou niet alleen de verkeersveiligheid ten goede komen, maar ook de funderingen van de naastgelegen woningen en herrie schelen. ‘In de Dubbelebuurt wordt doorgaans een dot extra gas gegeven door zowel auto’s en vrachtverkeer als motoren. Fietsers met een groot deel school gaande jeugd worden geacht zich aan te passen. In en vanuit de bochten, zowel naar de Zaanweg als het Zuideinde en de Celebesstraat, resulteert dit in voor hen onoverzichtelijke, onveilige situaties,’ aldus de brief. Dat wringt eens te meer nu de verdichting verder gaat:cde Maatschap Mercurius heeft plannen voor 50 appartementen in het voormalige pand van de kunstdrukkerij.

 

 

 

Er is volgens de werkgroep ‘een intelligent nieuw verkeerscirculatieplan nodig’ voor Wormerveer en daarmee hoeft niet te worden gewacht tot de realisering van de nieuwe Zaanbrug. Autoverkeer over het Zuideinde bestaat voor het overgrote deel uit bestemmingsverkeer van via de Zaanbrug naar Wormerland gaat of daar vandaan komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen