Nieuw plan voor hoek Celebesstraat – Zuideinde Wormerveer

Foto: Parelvanzuid.nl

Er ligt een nieuw plan voor de bouw van 22 gasloze koopwoningen – zestien appartementen en zes eengezinswoningen – voor starters en senioren op de hoek van de Celebestraat en het Zuideinde in Wormerveer. Het is het resultaat van ‘een unieke samenwerking tussen de werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij, ontwikkelaar Bot Bouw en de gemeente,’ aldus een brief aan de gemeenteraad.

Een eerder plan met 39 appartementen dat wegens het bouwvolume geen genade vond in de buurt werd vorig jaar ingetrokken en nu ligt er een anternatief op tafel waarmee alle betrokkenen uit de voeten kunnen. Zaanstad. Het bouwplan bestaat uit zes verschillende delen, elk in hun eigen (Zaanse) stijl. ‘Het is een speels ontwerp, passend bij de bestaande bebouwing langs de Zaan.’ De appartementen krijgen een oppervlakte tussen zo’n 40 en tot 105 vierkante meter. De eengezinswoningen gaan tussen circa 91 en 185 vierkante meter meten. Het aantal woonlagen varieert van drie (aansluitend op de bestaande bebouwing) tot vijf woonlagen op de kop van het Zuideinde, de Dubbele Buurt en de Celebesstraat. Op het binnenterrein worden 22 overdekte parkeerplaatsen op het maaiveld gerealiseerd. De auto’s worden daar volledig aan het zicht onttrokken.

Twee architecten

Het plan is ontworpen door twee architecten. Frank V. Smit werd voorgedragen door de werkgroep en Eddo Carels van Caas Architecten door Bot Bouw. De ontwikkelaar was sinds maart vorig jaar in gesprek met de werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij en bij de realisatie van het ontwerp waren ook de supervisor van MAAK.Zaanstad Noord en een afgevaardigde van de Welstandcommissie betrokken. Het plan en het ontwerp van het gebouw zijn volgens het college door de buurt positief ontvangen. Aandachtspunten die door omwonenden zijn ingebracht zullen nog in de verdere ontwikkeling van De Parel van Zuid worden meegenomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen