Huisartsenpost Topsportcentrum De Koog dinsdag dicht

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek - Waterland

De Huisartsenpost in het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan wordt dinsdag gesloten. Die werd speciaal voor de coronacrisis zijn ingericht voor mensen met griepverschijnselen, maar de huisartsenzorg in de regio kan nu terug naar de reguliere huisartsenpraktijken. Ook de post in Sportcomplex de Beuk in Purmerend wordt ontmanteld.

De twee locaties waren in maart in gebruik genomen. In Zaandam kon de Huisartsenpost bij het ziekenhuis gevestigd blijven in de avond, nacht en weekenduren. Van half maart tot en met eind mei zijn er door de artsen circa 2000 patiënten gezien die mogelijk een coronabesmetting onder de leden hadden. Circa acht procent van deze patiënten is doorverwezen naar het ziekenhuis. Buiten kantoortijden kwamen er tussen 2 april en eind mei ook nog 2500 patiënten die door een huisarts beoordeeld moesten worden en die niet konden wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts. De afgelopen weken werden de geïsoleerde Covid-spreekuren minder bezocht.

Goed blijven plannen

‘Door wat er geleerd is hopen we de reguliere zorg in de anderhalvemetersamenleving zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Het blijft dan wel van belang dat we goed plannen. We blijven patiënten dus verzoeken om overdag eerst contact op te nemen met de huisarts en in de avond, nacht of het weekend met de huisartsenpost. Samen kijken we dan hoe we het best passende en veilige zorg kunnen bieden,’ aldus directeur huisartsenzorg Zaanstreek-Waterland Erik Schoofs.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen