Gemeente bevriest huurbetalingen De Fabriek en Zaantheater

Foto: Google Street View

Het Zaantheater en Filmhuis de Fabriek krijgen tot 1 september uitstel van huurbetaling. Verder wordt de resterende vijf procent subsidie over 2019 vervroegd uitbetaald aan het Zaans Museum, het Zaantheater, FluXus, De Fabriek, de stichting Monet in Zaandam, het Zaans Toneelhuis Theatermijn en De Groote Weiver.

Het college heeft dat besloten om de culturele instellingen op korte termijn te helpen hun liquiditeitspositie te verbeteren en de komende periode door te komen. Wethouder van Cultuur Annette Baerveldt heeft daarnaast samen met haar collega’s van alle Noord-Hollandse gemeenten en Gedeputeerde Zita Pels een brief aan minister Ingrid van Engelshoven gestuurd, waarin de minister wordt opgeroepen om cultuur op lokaal en regionaal niveau nadrukkelijk een plek te geven in toekomstige steunmaatregelen.

Deuren van het slot

In navolging van De Bieb die op 11 mei weer is geopend bereiden de overige culturele organisaties zich er inmiddels op voor om een deel van hun activiteiten te hervatten. Het Zaans Museum is vanaf 1 juni weer open, zodat het publiek dan eindelijk de tentoonstelling De Zaanstreek in oorlogstijd kan komen bekijken. Bij FluXus en het Zaans Toneelhuis Theatermijn starten de activiteiten voor kinderen tot en met achttien jaar weer op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen