Laagbouw Poelenburg aan de beurt voor andere afvalinzameling

Foto: Gemeente Zaanstad

De bewoners van laagbouw woningen met tuin in Poelenburg zijn de volgende die overgaan op de nieuwe wijze van huisvuilinzameling. Donderdag is het zover.

Vanaf 28 mei moeten zij dan de grijze afvalbak voor gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Het restafval hoort in een ondergrondse afvalcontainer in de buurt. Vanaf vrijdag 29 mei geldt dat ook voor bewoners van de Russische Buurt en het Eiland en op 5 juni volgt dan de rest van de Oude Haven en Westerwatering Zuid en de Westzanerdijk.

 

 

 

 

Voor bewoners van hoogbouw zijn er enige tijd geleden al extra plasticcontainers bijgeplaatst door heel Zaanstad zodat zij redelijk dichtbij huis hun plastic kwijt kunnen. Na de zomer zijn er nog drie wijken waar het afval op de nieuwe manier opgehaald gaat worden en ook nog een klein stukje van het buitengebied. Naar verwachting is in het najaar de hele operatie voltooid. De precieze planning vindt u hier.

Verbranden steeds duurder

De nieuwe manier van afval scheiden moet ervoor zorgen dat er meer plastic afval gerecycled kan worden en dat er minder restafval in de verbrandingsoven belandt. De gemeente zet in op maximale afvalscheiding en het recyclen van grondstoffen. Door afval te scheiden zijn er minder grondstoffen nodig voor nieuwe producten en dat is goed voor het milieu. Bovendien hoeft er minder restafval verbrand te worden, waardoor de uitstoot van broeikasgassen daalt. Daar komt bij dat het verbranden van restafval steeds duurder wordt.

 


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen