AH Vos de fout in met aanleg parkeerplaatsen in Oud-Koog

Foto: Rosa / Menno de Haas

Parkeerplaatsen in plaats van een pleintje. De eigenaren van supermarkt AH Vos onder het A8-viaduct in Koog aan de Zaan zijn de fout in gegaan toen ze ondanks een geweigerde vergunning toch parkeerplekken aanlegden aan de noordkant van de snelweg. Die moeten dus waarschijnlijk weer weg.

Rosa stelde het college er vragen over en kreeg als antwoord dat handhaving is opgestart. Het college spreekt echter van twee parkeerplekken, terwijl Rosa-steunfractielid Menno de Haas er elf heeft geteld. Hij vindt de antwoorden die hij heeft gekregen dan ook onbevredigend en probeert het daarom nog een keer.  De Haas wil een duidelijker uitleg over de wijze van handhaving en is ook niet tevreden over het feit dat er volgens B & W geen sprake is van extra verstening omdat de parkeerplaatsen niet op een voorheen groen stuk terrein zijn aangelegd. Want aan de andere kant van het terrein is daar wel degelijk sprake van.

 

 

 

Een andere kwestie is de handhaving van het alcoholverbod, die volgens omwonenden lijkt te zijn afgeschaft. Volgens het college geldt in het gebied echter nog steeds zo’n verbod om in het openbaar alcoholische dranken te nuttigen en wordt daar ook nog steeds op gehandhaafd door de politie en door gemeentelijke BOA’s. Mochten nieuwe dan wel extra borden nodig zijjn om daar nog eens extra de aandacht op te vestigen dan zullen die op korte termijn geplaatst worden.

Reacties