Op Moederdag Korte Thuisfilm over daten in coronatijd

Foto: Pixabay / Ritwik P.

De Salon van Weleer heeft de derde de derde Korte Thuisfilm tijdens de coronatijd gemaakt. Er wordt op dit moment hard gewerkt om Proef Date naar een script van Zaandammer Gert van Veen op tijd af te krijgen zodat hij op Moederdag in première kan gaan.

Van Veen doet ook de montage van de film over daten in coronatijd en is verantwoordelijk voor de muziek. De film speelt zich ook af op bijzondere locaties in Zaanstad. Na de eerdere films EscGAYperroom en Gevonden!, een familiekroniek in coronatijd verschijnt op zondag 10 mei om 20:00 uur de derde Korte Thuisfilm op de Facebook-pagina van Het Korte Thuisfilm Project. Een film met volgens de makers absurde humor en prikkelend en ‘grappig met een bite’.

Thuis filmen

De afgelopen twee weken is er hard gewerkt aan het unieke filmproject, waarbij acteurs zichzelf thuis filmen met hun smartphones en webcams. Ze hebben een tekst gekregen met summiere regieaanwijzingen en zijn hiermee thuis aan de slag gegaan, waarbij ze zichzelf ook moesten regisseren en opnemen. Een uitdagend project, waar door de deelnemende acteurs met veel enthousiasme en plezier aan gewerkt is.

Website

In de afgelopen twee weken is niet alleen al veel gefilmd, gemonteerd en muziek gemaakt, maar ook is een website opgetuigd voor de film zodat kijkers alvast kunnen ontdekken welke personages zij tegen gaan komen en wie deze bijzondere karakters spelen. De acteurs zijn Sarah Martens, Patrick Sabel, Paula Udondek, Frans de Wit, Tobi van der Brink, Jolien Bouwman, Marije van Aken, Siyes van der Ploeg, Michael Tiedtke en Jennie Cruz Calvo.

Het Korte Thuisfilm Project is een creatief initiatief van de ouderwets moderne cultuurplaats De Salon van Weleer in Utrecht. Meteen na de aankondiging van de ‘intelligente lockdown’ hebben zij nieuwe wegen gezocht en gevonden om uitdrukking te geven aan creativiteit en om vakinhoudelijk aan de slag te blijven. EscGAYperroom en Gevonden!, een familiekroniek in coronatijd zijn beide nog te zien op Facebook.

 

 

 

Reacties