Ontwikkelaars bezorgd over toekomst De Zaanse Helden

Foto: Havermans Hielkema Architecten.

Wanneer het bestemmingsplan voor woningbouwproject De Zaanse Helden niet voor eind juni wordt vastgesteld bestaat het risico dat Altera Vastgoed het koopcontract voor 231 huurwoningen ontbindt, schrijven ontwikkelaars Stebru en Impact Vastgoed aan de gemeente.

Mocht de aankoop te niet worden gedaan dan staat volgens de twee bedrijven ook de geplande verkoop van 228 sociale huurwoningen op de tocht. Door alle onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt kijken beleggers momenteel extra scherp naar hun investeringen en pensioenfondsen zien bovendien hun dekkingsgraad dalen. Dat is van invloed op geplande investeringen. In De Zaanse Helden op het voormalige Vrodest-terrein en grenzend aan de woontorens Burano en Murano komen 163 sociale huurwoningen van corporatie Parteon, 125 starterswoningen en koop- en huurappartementen voor ouderen met een zorgvraag.

 

 

 

 

 

In totaal gaat het om 620 woningen verdeeld over maximaal negen torens, een commerciële ruimte van 1650 vierkante meter met de mogelijkheid voor een kinderdagverblijf, een inpandige parkeergarage, een daktuin en een brugverbinding met het gebied rond molen De Held Jozua. Het bestemmingsplan zou op 23 april door de gemeenteraad worden behandeld, maar dat ging op het laatste moment niet door. Stebru en Impact Vastgoed wijzen erop dat een snelle behandeling noodzakelijk is, omdat anders een proces dat inmiddels drie jaar duurt wellicht terug is bij af.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen