Ontwikkelaars bouwen ruim 400 huur- en koopappartementen aan het Mahoniehout

Foto: propertynl.com

Stebru en Impact Vastgoed kopen samen de Vrodest-locatie in Zaandam, een onderdeel van Inverdan. Gezamenlijk ontwikkelen ze aan het Mahoniehout ruim 400 nieuwbouwappartementen.

Met die woningen op een locatie van 30.000 vierkante meter richten Stebru en Impact zich op zowel de verhuur als de verkoop. De appartementen variĆ«ren van circa 70 tot 100 vierkante meter. Vrodest is de locatie ten noorden van wooncomplex Burano (foto hieronder), dat wordt gebouwd op de plek van het voormalige gebouw van Post NL aan het Mahoniehout. Ook daar is Stebru (Transformatie) – samen met Fraxus Living & Care – bij betrokken.

Verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige plan, de architectonische uitwerking van de woningen en de overige voorzieningen van de Vrodest-locatie is Havermans Hielkema Architecten uit Breda. De bouw staat gepland voor de periode 2020-2024.

Al in 2003 werd door de gemeente het Masterplan Inverdan met zijn stedelijke verdichting vastgesteld op basis van het stedenbouwkundige ontwerp van het bureau Soeters Van Eldonk architecten en werd rekening gehouden met de bebouwing van de westkant van het spoor. Door de overkapping van de Provincialeweg en het spoor worden bovendien binnen afzienbare tijd de beide stadsdelen aan weerszijden van het station beter met met elkaar verbonden voor fietsers en voetgangers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen