Werk aan A10 West morgenochtend in alle vroegte afgerond

Foto: Wikimedia

De werkzaamheden aan de A10 West richting Zaanstad zijn bijna klaar. De snelweg kan eerder open dan aanvankelijk gedacht: vanaf morgenochtend 5:00 uur.

Vanaf dat moment kunnen automobilisten weer gebruikmaken van het stuk asfalt tussen knooppunt De Nieuwe Meer en de Basisweg (S102). In die oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden pas maandagochtend afgerond zijn, maar het werk is volgens Rijkswaterstaat spoedig verlopen. Dat had mede te maken met het weer.

De afsluiting van de A10 West heeft vooral in de begin- en eindfase voor opstoppingen gezorgd. De A10 West was eerst in zuidelijke richting dicht tussen 24 juli en 13 augustus. Dit leidde vooral in de eerste afsluitingsweek tot files op lokale wegen, waarbij Nieuw-Sloten het zwaar had. De afsluiting van de A10 West richting het noorden leidde de laatste week van de schoolvakantie die vandaag eindigt tot veel hinder.

Gisteravond meldde de VerkeersInformatieDienst zelfs 74 kilometer file aan de zuidkant van Amsterdam. Dat was inclusief alle lokale wegen die Amsterdam in- en uitgaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen