Landelijk slechts 44 nieuwe coronapatiënten opgenomen

Foto: Pixabay / Olya Adamovich

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt vandaag 69 overleden Nederlanders en 44 patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Het aantal bevestigde coronabesmettingen is daarmee opgelopen tot 40.571 en het aantal doden tot 5056. Uit de Zaanstreek worden geen nieuwe fatale besmettingen gemeld.

In Zuid-Holland moest de politue vandaag wegens te grote drukte de parkeerplaatsen bij het strand van Hoek van Holland afsluiten. Als het nodig is zal de gemeente Rotterdam ook de toegangswegen naar het strand afsluiten. De gemeente waarschuwde even voor 13:00 uur dat wanneer de drukte bij de landtong Rozenburg en op de Maasvlakte te groot wordt, ook daar de parkeerplaatsen en toegangswegen worden afgesloten. In de regio Rotterdam, in Noord-Brabant en Zeeland zijn regelingen versoepeld, maar gelden onverkort de landelijke regels voor het bewaren van afstand tot elkaar.

Minder beperkingen

Ondernemers van een camping, hotel of vakantiepark in Zeeland mogen sinds afgelopen vrijdag vijtien procent van hun slaapplaatsen verhuren, mits die eigen sanitair hebben. Eigenaren van een tweede woning, boot, een vaste standplaats of strandhuisjes mogen nu ook weer overnachten in Zeeland en Noord-Brabant, maar alleen in gezinsverband. Die ruimte is vooral bedoeld voor mensen die even op een andere plek willen uitrusten, ontspannen of ’thuis’ willen werken.

In Rotterdam, op Goeree-Overflakkee en op Voorne-Putten mochten campings, recreatieparken, strandhuisjes en jachthavens gedeeltelijk open maar is overnachten vooralsnog niet toegestaan. Eigenaren van strandhuisjes in Beverwijk kunnen als Vereniging van Eigenaren een plan indienen bij de gemeente over een coronaproof gebruik daarvan. Pas als dat plan is goedgekeurd mogen ze ook echt gaan bouwen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen