Meiden uit Assendelft winnen prijs met ‘slim chillen’

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en zes veiligheidsregio’s dagen jongeren uit om creatieve oplossingen te bedenken voor ‘chillen in coronatijd’, meldt de politie Zaanstreek op haar Facebook-pagina.

Teksten, video’s of foto’s kunnen worden gedeeld op TikTok of Instagram via #slimmerchillen of worden gemaild naar [email protected]. Elke vrijdag worden drie winnaars gekozen voor de weekprijzen: waardecheques van 50, 20 en tien euro. Ook Zaankanters vielen al in de prijzen.

 

Er zijn al veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Jort Blekkink uit Voorhout speelt in de buitenlucht op een reusachtig speelveld een spelletje schaak, waarbij hij keurig op anderhalve meter afstand van zijn tegenstander blijft. Zijn bijdrage was afgelopen week goed voor de derde prijs: de waardecheque van tien euro. De tweede prijs werd gedeeld door Myrthe van der Werff en Lieke van de Wetering uit Assendelft, die een tweeluik op video voor TikTok maakten getiteld Before Coronavirus en During Coronavirus. In de korte filmpjes laten zij zien dat zij via Skype toch een manier hebben gevonden om slim te chillen op afstand, ook nu hun school gesloten is.

Coronabingo

De winnares van de weekprijs werd Judith Mangnus uit het Brabantse Veghel. Zij heeft een ‘opdrachtenbingo’ ontwikkeld, om met vrienden te kunnen spelen. De bingokaart heeft 25 vakjes, met opdrachten als ‘Schrijf een liefdesbrief aan iemand’ of ‘Doe een coronaviruscel na’. ‘De bingokaart kun je uiteraard op maat aanpassen, met opdrachten die bij jouw vriendschappen passen,’ aldus de achttienjarige winnares van de week. Haar bijdrage was goed voor de waardecheque van 50 euro. Ook de komende tijd blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zeker nog tot en met 28 april duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Alle ideeën over slimmer chillen, alleen of met met vrienden maar wel veilig worden beoordeeld en elke week rollen er drie winnaars uit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen