Voormalige school E in West-Knollendam verbouwd om te wonen

De voormalige school aan West-Knollendam 92.
De voormalige school aan West-Knollendam 92.
Foto: Google Street View

Het college heeft de vergunning verleend om de eerste lagere school van West-Knollendam om te bouwen zodat er gewoond kan worden. Het gebouw en de bijbehorende onderwijzerswoning werden in november 1880 opgeleverd na een interventie van koning Willem II.

De kinderen uit West-Knollendam moesten vroeger via de Noorddijk naar en van school in Wormerveer lopen en dat was niet fijn. De dijk was niet breed en straatverlichting ontbrak, maar de toenmalige gemeente Wormerveer had geen geld over voor een schoolgebouw in West-Knollendam. Daar kwamen de inwoners echter tegen in het geweer en via de dominee werd een beroep gedaan op de koning, die daarop het bevel gaf om een school in het dorp neer te zetten. Een investing van 6595,88 gulden voor het onderwijsgebouw en 5208,73 gulden voor het huis verder was school E, de vijfde school in Wormerveer, een feit. Het pand werd nadat het was afgedankt als school in gebruik genomen als buurthuis Ons Huis. In 1986 werd de Theo Thijssenschool gebouwd op een andere plek in het dorp.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 26 mei een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen