Met Pasen geen treinen tussen Zaandam en Sloterdijk

Foto: Wikipedia / Methoxyroxy

ProRail waarschuwt reizigers die tijdens het paasweekeinde noodzakelijkerwijs de trein moeten pakken, zoals medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers dat er die dagen veel werkzaamheden zijn, bijvoorbeeld tussen de stations Zaandam en Amsterdam Sloterdijk. Daar wordt op beide dagen vervangend busvervoer ingezet. Klik hier voor een compleet overzicht van de werkzaamheden.

Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol Samen veilig doorwerken dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de bouw- en technieksector is vastgesteld. Daarbij wordt gekeken naar de inzet van personeel, de aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen. De OV-bedrijven doen hun best om per station waar mogelijk tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open te houden om reizigers informatie, hulp en iets te eten of drinken te kunnen aanbieden.

Geen toeristische trips

De vervoersbedrijven en ProRail hebben eerder al maatregelen genomen om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer de komende weken kunnen blijven rekenen op een zo voorspelbare en betrouwbaar mogelijke dienstregeling. Voorlopig gelden tot en met 28 april speciale dienstregelingen. Mensen wordt met nadruk afgeraden om met Pasen toeristische uitstapjes te plannen en daarvoor de trein te pakken. De verbindingen zijn momenteel hard nodig voor doorwerkende reizigers in cruciale beroepen, die in de coupé’s voldoende afstand tot elkaar in acht moeten nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen