Geslaagde verrassingsconcertjes Muziekvereniging ZFC Zaandijk

Foto: Muziekvereniging ZFC Zaandijk

Muziekvereniging ZFC Zaandijk zorgt voor onbekommerde momenten in Zaandijk door op verschillende plekken verrassingsconcertjes te geven, onder meer bij een aantal verzorgingshuizen.

In afstemming met de gemeente en Handhaving trekken kleine ensembles door Zaandijk voor een muzikaal intermezzo voor de inwoners. Uiteraard met het dringende verzoek alle coronamaatregelen in acht te nemen. Afgelopen zaterdag trok het eerste ensemble rond, met uitvoeringen bij Parkzicht, in de Lindenlaan en op het Gortershof. Bewoners keken massaal toe vanuit hun tuin of balkon en reageerden positief op het initiatief. Deze week trekken opnieuw ensembles door Zaandijk, te beginnen donderdag vanaf 14:30 uur. Speellocaties zijn onder meer Evean Guisveld, het Rooswijkplein en de Maurice Ravèlstraat.

Voorzitter Ernst van Rheenen van ZFC Zaandijk zegt in een persbericht  dat mes aan twee kanten snijdt: ‘Door de coronacrisis ligt het muzikale leven ook compleet stil en dat is erg wennen voor muzikanten die gewend zijn elke week samen te musiceren. Zo ontstond het idee om de Zaandijkers een hart onder de riem te steken en korte concertjes te geven. Hier wordt erg positief op gereageerd. We vinden het belangrijk om voor verbondenheid in de omgeving te zorgen en positief bij te dragen ondanks deze moeilijke situatie.’

Al 130 jaar muziek

ZFC Zaandijk is al meer dan 130 jaar een ambitieuze muziekvereniging die staat voor unieke concerten voor zowel de nieuwkomer als de liefhebber. De vereniging werd in 2018 derde op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en is naast een orkest ook een muziekschool waar jong en oud terechtkan voor muziekles. De ‘samenspelgroep’ is het opleidingsorkest uit de vereniging, waar de leerlingen van de vereniging met elkaar leren samenspelen in een echt orkest.

 

Reacties