Online bijeenkomst voor jongeren met vorm van autisme

Foto: Pixabay / Peggy en Marco Lachmann - Anke

Mee Amstel en Zaan houdt op donderdag 16 april op een nog te bepalen tijdstip een online bijeenkomst voor jongeren met een vorm van autisme die sommige dingen in het leven nu extra spannend of lastig vinden en daar graag met anderen in dezelfde situatie over willen praten. Er kunnen maximaal twaalf jongeren uit Zaanstad aan meedoen.

De online groep Zo doe ik dat! is bedoeld voor jongeren tussen zestien en 26  jaar met een Autisme Spectrum Stoornis en zonder verstandelijke beperking. De online ontmoeting gaat via Zoom, een programma waarmee meerdere mensen tegelijk een groepsgesprek kunnen hebben. Belangrijk daarvoor is dat de laptop/computer van de deelnemers een camera heeft. meepraten kan ook via een smartphone. Jongeren uit Zaanstad – er zijn soortgelijke digitale ontmoetingen tussen deelnemers uit Amsterdam en Hoofddorp – kunnen zich aanmelden bij Marjan Vogelzang, via [email protected] of per telefoon: 06 51 05 52 38. Na de aanmelding wordt een sms gestuurd met de link waarmee de deelnemers kunnen aansluiten bij het gesprek.

Zoom en pricacy

Er zit wel een addertje onder het gras: de Volkskrant meldde vorige week dat Zoom zeker niet 100 procent betrouwbaar is waar het de ptvacy betreft. ‘In de afgelopen dagen deelde Zoom ongevraagd gegevens met Facebook. Verder lekten e-mailadressen van gebruikers uit naar andere gebruikers en is het mogelijk om binnen de app linkjes op te nemen naar lokale bestanden op een computer, waardoor een aanvaller het Windows-wachtwoord kan achterhalen, waarschuwde tech-specialist Laurens Verhagen.

Reacties