Huwelijken gaan door, maar met alleen de twee getuigen

Foto: Pixabay / Nadia 71

Bruidsparen mogen vanaf maandag alleen nog hun getuigen meenemen voor de huwelijksvoltrekking op het stadhuis. Andere gasten zijn vooralsnog niet langer welkom.

Er mogen vanaf 30 maart nog maximaal vijf mensen aanwezig zijn bij het voltrekken van een huwelijk of het aangaan van een geregistreerd partnerschap: het paar, twee getuigen en de betrokken (trouw)ambtenaar. Het stadhuis blijft wel open als trouwlocatie en ook de geplande huwelijken op de buitenlocaties gaan gewoon door. Voor de die laatste locaties gelden dezelfde regels. Er wordt nog bekeken of er een financiĆ«le compensatie komt voor de kosten die bruidparen hebben betaald aan de gemeente en die het nu moeten doen met een sterk versoberde ‘mooiste dag’. Geplande bruiloften kunnen wel kosteloos verplaatst of afgezegd worden.

Afwijking noodverordening

De Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland heeft gisteren de aangepaste noodverordening bekendgemaakt die maandag van kracht wordt. Gemeenten kunnen ervoor kiezen om op een aantal punten af te wijken van deze verordening. Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad heeft besloten om af te wijken van het maximale aantal van 30 bij ceremonies, om het gevaar van besmetting met Covid-19 tot het uiterste te beperken. Dat laatste geldt zowel voor de betrokkenen als voor de eigen gemeentelijke medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen