Westerwatering eist onmiddellijke openstelling busbrug

De busbrug over de Mallegatsloot.
De busbrug over de Mallegatsloot.
Foto: Google Street View

De politiek laat te veel de oren hangen naar de bewoners van Westerkoog als het gaat om de permanente openstelling van busbrug De Binding. Dat vindt de Belangenvereniging Westerwatering en Houtwerf, die wil dat de rollen nu eens worden omgedraaid.

‘Tot niet lang geleden was er wel enig begrip binnen onze wijk te horen voor de zorgen van de wijk Westerkoog, maar die geluiden zijn nu nagenoeg volledig verstomd. In december 2019 heeft de Belangenvereniging Westerwatering haar leden hun mening gevraagd. Kort samengevat is het standpunt van de leden: er is heel veel onbegrip over het steeds maar weer uitstellen van het volledig openstellen van de busbrug. Bewoners van Westerwatering zijn het zat, is de teneur van de reacties,’ schrijft de vereniging aan de raad en het college. Wijkbewoners hebben om die reden zienswijzen ingediend op het bouwplan De Zaanse Helden en ook de belangenvereniging blijkt dat te hebben gedaan. Die zienswijzen zijn door de gemeente niet openbaar gemaakt.

Tweede ontsluiting

De twee rotondes die bij de busbrug zijn aangelegd vormen volgens de brief die nu is verstuurd ‘een hele goede snelheidsremmende maatregel’. ‘Volgens ons is er geen enkele belemmering meer om tot volledige opstelling over te gaan. Het laatste besluit van de Raad van State moet per direct tot uitvoering worden gebracht.’ De vertegenwoordigers van de bewoners wijzen er nog maar eens op dat zij al jaar en dag vinden dat er een tweede ontsluiting van de wijk moet komen, vanaf de Houtveldweg naar de Vincent van Goghweg. Die discussie wordt al sinds de start van de bouw van de wijk, meer dan 35 jaar geleden, gevoerd en heeft tot nu toe tot niets geleid.

Steeds nijpender

Nu vanuit Westerkoog nieuwe acties voor uitstel van een 24-uurs openstelling van De Binding zijn aangekondigd is voor de buren in Westerwatering de maat vol. Westerkoog wordt tot nu toe, al dan niet via bestuursrechtelijke procedures, veel gehoord door de politiek, aldus de brief. ‘De belangen van onze wijk daarentegen zijn bij de politiek veel minder in beeld, terwijl de gevolgen voor onze wijk steeds nijpender worden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen