Cateraar stadhuis verwijst voor parkeren naar gratis woonstraten

Foto: Google Street View

Bewoners van enkele straten in Westerwatering (Kapzaag, Fineerzaag, Handzaag, Westzanerdijk (Oost), Rondschaaf en Aris van Broekweg) willen graag betaald parkeren ingevoerd zien vanwege alle wagenstallers van buiten de wijk. De gemeente reageert daar wat traag op, maar de vaste cateraar van het stadhuis verwijst zijn personeel er zelfs naar toe.

Op sociale media zagen we toevallig een advertentie voorbijkomen van de Compass Group, die dagelijks de maaltijden en de dranken verzorgt op het stadhuis in Zaandam. Op 24 februari en 5 en 9 maart zijn daar kennelijk extra handen nodig en daarom worden medewerkers gevraagd. Naast een dress code die onder meer een verbod op zichtbare tattoos en piercings en van nagellak en nepnagels bevat zagen wij tot onze verrassing ook het volgende: ‘Om het Stadhuis is er betaald parkeren. In de wijk ernaast is er gratis parkeren, in de navigatie staatnaam ‘Handzaag’ aanhouden. Het stadhuis bevindt zich naast het treinstation.’

Nu is die verwijzing naar een woonstraat overigens niet helemáál onverklaarbaar: het uurloon bedraagt vijftien euro bruto en parkeren in Q Park Hermitage kost overdag op werkdagen 60 eurocent per kwartier, ofwel 2,40 euro per uur. Met een werkdag van acht uur is dat dus minimaal 19,20 euro en dan is het nog flink rennen geblazen om onder de 20 te blijven. Dat is wel erg lang ‘voor niks’ gewerkt, dus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen