Nieuwe stap in jarenlang gesteggel over bouwplan Czarinastraat

Foto: Google Street View

Er is alsnog een vergunning verleend voor het herstellen van de fundering en het realiseren van een uitbouw en een opbouw aan de Czarinastraat 15 in Zaandam. Die procedure begon al in september 2017 met de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Op 3 april 2018 werd die door het college geweigerd, maar de aanvrager ging in beroep en stelde dat de gemeente daarmee te laat was. Op 8 mei vorig jaar bleek ook de  rechtbank deze mening toegedaan: door niet tijdig met een besluit te komen was de toestemming op 7 februari 2019 van rechtswege ontstaan. Tegen de aldus van rechtswege verleende omgevingsvergunning werden zes bezwaren ingediend, die grofweg overeenkwamen met de overwegingen die de gemeente er in eerste instantie toe brachten de vergunning te weigeren. Via de tussenkomst van de externe hoor- en adviescommissie zijn nu stedebouwkundige aanpassingen doorgevoerd aan het bouwplan, en is dat nu ook uit het oogpunt van welstand aanvaardbaar.

Tegen de beslissingen op de bezwaren kunnen de indieners binnen zes weken na de dagtekening van de beslissing op het bezwaarschrift in beroep gaan bij de rechtbank Noord-Holland in Haarlem. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen