Help eenzaamheid tegengaan met Valentijnsdiner van Von

Foto: Pixabay / Daniel Kirsch

Yvonne Kelatow verzorgt op vrijdagavond 14 februari in Wormerveer een speciaal Valentijnsdiner voor het Arie Lemsfonds. Dat fonds ondersteunt dit jaar projecten die de eenzaamheid in de Zaanstreek bestrijden. Kelatow zorgt voor een uitgebreid, authentiek Indonesisch buffet met diverse vegetarische en kipgerechten. Op deze Valentijnsdag hoeft niemand alleen te eten, zo is de bedoeling.

De kok van dienst is een begrip in culinair Zaanstad. Jarenlang kookte ze in haar Indonesische eethuis De Keuken van Von aan de Burcht in Zaandam. Kelatov vindt het heerlijk om voor het goede doel weer de keuken in te gaan en hoopt dat alle 60 plaatsen bezet zullen zijn. ‘Ik zou het heel leuk vinden als mensen die alleen door het leven gaan iemand meenemen die naar hem of haar omkijkt. Dit kan een zoon of dochter, een vriend of vriendin of een buurtje zijn. Omgekeerd mag natuurlijk ook,’ zegt zij. Het buffet zal meer dan tien gerechten bevatten. Daarnaast wordt iedereen ontvangen met een aperitiefje. Tijdens het eten wordt ook een drankje geschonken en na afloop is er koffie of thee. De opbrengst is voor het goede doel.  

Inloophuis en Humanitas

Dit jaar kunnen Stichting inloophuis 1 = Samen en Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek rekenen op de steun van het Arie Lemsfonds. Beide doelen zetten zich in om eenzaamheid in Zaanstad te voorkomen en te bestrijden. Humanitas heeft een groep vrijwilligers die op huisbezoek gaan bij eenzame mensen. Tijdens deze bezoeken krijgen de vrijwilligers met verschillende situaties en problemen te maken. Om hen bij hun werk te ondersteunen en te helpen om een goede gesprekspartner te zijn wil Humanitas ze trainingen en workshops aanbieden, zodat de deskundigheid en de vaardigheden van deze vrijwilligers worden vergroot.  

Reserveren gewenst

Deze Valentijn-bijeenkomst komt mede tot stand door de belangeloze medewerking van alle betrokkenen: WormerWonen, De Bloesem / De Amandelbloesem Wormerveer, Yvonne Kelatow en de vrijwilligers van de PvdA Zaanstreek en het Arie Lemsfonds. Voor 35 euro per persoon krijgen de eters een gezellige avond en een volledig diner inclusief twee drankjes. Vanaf 18:00 uur bent u welkom in De Bloesem, Vinkenstraat 2 in Wormerveer. Om 19:00 uur wordt het buffet geopend en om 21:00 uur is de afsluiting. Een plekje reserveren is gewenst. Een plaatsbewijs kunt u hier kopen.   

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen