Mogelijke komst coffeeshop in Noord morgen in de raad

Foto: Pixabay / Cheifyc

De gemeenteraad buigt zich morgenavond over een motie van de POV, DZ, D66, GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren voor een coffeeshop in Zaanstad Noord. Die lijkt af te stevenen op een grote meerderheid, zo bleek vorige week tijdens de behandeling van een agenda-initiatief van Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid.

Er is in Zaanstad een vergunning te vergeven nadat de eigenaar van coffeeshop Moonlight de zijne verloor en volgens de huidige verordening die dergelijke bedrijven reguleert mag de derde shop alleen in een afgebakend deel van Zaandam komen. Maar ook in het noordelijke deel van de gemeente is er volgens veel fracties behoefte aan. Het is overigens de burgemeester die het laatste woord heeft.

Gevoelige locaties

Met de motie willen de indieners bereiken dat de gemeente onderzoekt waar in Zaanstad Noord eventueel een aanvraag voor een horeca-exploitatievergunning met de aantekening coffeeshop afgegeven kan worden. Uitgangspunt daarbij is dat een shop niet mogelijk is op een loopafstand van minder dan 300 meter van een school voor middelbaar en hoger onderwijs en op jongerencentra die zich hoofdzakelijk richten op een publiek vanaf vijftien jaar en ouder of van andere ‘gevoelige bestemmingen’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen