OFC en Oostzaan weer in gesprek om ‘de lucht te klaren’

Foto: Google Street View

De tijdelijke sluiting van het voetbalcomplex van OFC in Oostzaan is voorlopig van de baan. De rechter heeft een streep gezet door het besluit van burgemeester Rob Meerhof. Ht clubbestuur en de gemeente gaan nu weer in gesprek om de lucht ‘voor eens en altijd te klaren’, zoals OFC meldde op zijn website.

Meerhof besloot op 17 januari om het complex per direct voor vier weken te sluiten omdat de veiligheid en de openbare orde in het geding zouden zijn. OFC en zijn in opspraak geraakte geldschieter Marwan K. werden in verband gebracht met handgranaten, schietpartijen, autobranden in Zaandam en witwaspraktijken. De voetbalclub en het sportcomplex vochten dat besluit diezelfde dag nog in een spoedprocedure bij de rechtbank aan. Toen bepaalde de rechter dat het complex zo snel mogelijk weer open moest. Daartegen kwam de gemeente op haar beurt weer in het geweer. Vandaag bepaalde de rechtbank dat het bevel tot sluiting moet worden opgeschort, omdat er te weinig aanwijzingen zijn dat de openbare orde op het complex zal worden verstoord.

Nog steeds vragen

De gemeente Oostzaan heeft bij de rechter gewezen op een aantal incidenten in 2018 en 2019 en heeft betoogd dat er mensen worden bedreigd en gevaar lopen. Uit recente informatie zou blijken dat er een concreet risico bestaat voor de veiligheid van de sporters. Dat werd door OFC en eigenaar Stichting Sportpark Twiskeweg van het sportcomplex bestreden: zij menen dat de sluiting was bedoeld om druk uit te oefenen op de voetbalclub om financiële informatie boven tafel te krijgen. ‘Wij betreuren de gang van zaken welke afgelopen week is geëscaleerd met de korte sluiting van het sportpark, maar zijn blij dat er voor nu duidelijkheid is en OFC zich weer kan bezighouden met het organiseren van voetbalwedstrijden en trainingen,’ aldus OFC. Het bestuur heeft door alle perikelen overigens nog steeds niet de door de voltallige Oostzaanse raad gewenste financiële stukken aangeleverd die duidelijk moet maken hoe de geldstromen binnen de club lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen