Dit weekeinde wordt er toch gevoetbald bij OFC in Oostzaan

Foto: Google Street View

Er kan dit weekeinde toch gevoetbald worden op het complex van OFC in Oostzaan. De kortgedingrechter oordeelde gisteravond dat het hek zo snel mogelijk weer open moest.

Burgemeester Rob Meerhof liet het sportpark gisteren voor vier weken op slot draaien omdat de openbare veiligheid onvoldoende zou kunnen worden gewaarborgd. De club spande daarop een kort geding aan tegen de gemeente. Die kon de rechter niet overtuigen van de noodzaak van deze ingrijpende maatregel gebaseerd op een ‘veiligheidsrisico’ dat volgens de rechter niet is aangetoond. OFC ligt onder het vergrootglas vanwege aanhoudende banden met de wegens witwassen veroordeelde geldschieter Marwan K. en mogelijke links met onder andere twee in Oostzaan aangetroffen handgranaten en het uitbranden van twee auto’s bij het kantongerecht in Zaandam.

Meerhof sloot het voetbalcomplex wegens onrust onder de bevolking over alle geruchten en beschuldigingen en noemde het onnacceptabel dat criminele activiteiten zouden plaatsvinden op gemeentegrond. Hij wilde de komende vier weken benutten om ‘samen met de vereniging en inwoners tot een schone club te komen’. Komende dinsdag komt de kwestie opnieuw aan de orde op een zitting van de bestuursrechter. Na de uitspraak plaatste de gemeente gisteren een statement op de eigen website:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen