Provisorisch herstel A8 in afwachting van groot onderhoud

Foto: Pixabay / Ulleo

Rijkswaterstaat heeft de snelheid op de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam tijdelijk verlaagd naar 70 kilometer per uur. De snelheidsbeperking geldt alleen voor de rijstroken richting Amsterdam. Het verkeer mag daar niet harder rijden totdat de schade aan het asfalt hersteld is.

Het huidige asfalt op dit deel van de A8 vanaf is slecht, vooral richting het zuiden. Voor de verkeersveiligheid wordt dit deel van de weg daarom al geruime tijd extra gemonitord. Indien nodig wordt schade kleinschalig hersteld. In oktober vorig jaar is het geplande onderhoud op dit deel van het traject uitgesteld de vanwege weersomstandigheden. De planning is dat dit deel de A8 in beide richtingen in de loop van dit jaar groot onderhoud krijgt door het volledig vervangen van het huidige asfalt door stiller materiaal, met nieuwe voegen en een herstelde hemelwaterafvoer.

Binnenkort wordt duidelijk wanneer de aannemer, vooruitlopend op het groot onderhoud, de schade provisorisch gaat herstellen. Die maatregelen worden daarna twee weken gemonitord, waarna de snelheid weer teruggaat naar 100 kilometer per uur. Het kan zijn dat dit proces van schade – snelheidsverlaging – tijdelijke ingreep – terug naar 100 zich nog eens herhaalt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen