Vergunning voor acht appartementen aan de Zaanweg 110

Foto: Google Street View

Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van acht appartementen in het winkel/kantoorpand aan de Zaanweg 110 in Wormerveer, waar een vestiging van PostMasters zit. 

Er was een vergunning aangevraagd voor veertien appartementen aan de Zaanweg 110, 110A en 110B in Wormerveer. Daar was op de begane grond jarenlang een filiaal van Zeeman gevestigd, dat vervolgens een ander pand betrok op het marktplein. Tegen de verleende vergunning kan nog tot 26 februari bezwaar worden aangetekend. De kans dat dit ook gaat gebeuren lijkt zeker aanwezig, omdat in het hart van Wormerveer volop geklaagd wordt over steeds minder parkeerplekken voor steeds meer bewoners. Sinds er een blauwe zone is aangebracht aan de noordkant van de Marktstraat zijn winkelende bezoekers en winkeliers blij want is er eindelijk eens plek, maar zien bewoners zich genoodzaakt steeds verder van huis te parkeren.

 

 

 

 

 

 

 

Bewoners van de Marktstraat, Kerkstraat, Krommenieërweg en Zaanweg spraken vorig jaar van een ‘verschrikkelijke parkeersituatie’ en ook de bewoners van de ten zuiden van de Markstraat gelegen straten ondervinden overlast van winkelend publiek en werkenden die er hun auto’s neerzetten. Gevreesd werd toen dat het plaatsgebrek nog nijpender zou als de twaalf appartementen in het voormalige pand van ABN Amro aan de Zaanweg in gebruik genomen zouden worden en die vrees is volgens klachten op de Facebookpagina Wormerveer bewaarheid. Nog eens acht appartementen erbij betekent mogelijk ook acht of zelfs meer voertuigen erbij, hoewel het station op loopafstand ligt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties